پایان مقاومت باکتری ها!!!!

آیا باکتری ها به نسل جدید آنتی بیوتیک ها مقاوم نمی شوند!؟

مقاومت در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها مشکلی است که در کشورهای توسعه یافته مانند ایالات متحده آمریکا بسیار شایع است و این امر موجب مرگ و میر در اثر عفونت‌های شایع و زخم‌های جزئی می‌شود. بر اساس تحقیقی که به‌تازگی انجام شده است دانشمندان بیان داشتند برای اولین بار آنتی‌بیوتیکی را کشف کردند که با مصرف آن، مقاومت دارویی در برابر آن بروز نمی‌کند.

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها (CDC) می‌گوید:

«اخیراً بسیار رایج شده است که در هر بیماری؛ حتی در مواردی که اصلا نیازی نیست هم آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کنند، درنتیجه این امر آنتی‌بیوتیک‌ها سازگاری به دست می‌آورند و کم‌کم مقاومت دارویی در برابر آنها افزایش می‌یابد؛ اما اکنون برای این مصرف دیوانه‌ وار آنتی‌بیوتیک‌ها امیدی به‌ وجود آمده است.»

Teixobactin نام آنتی‌بیوتیک موردنظر است. در آزمایشگاه مشخص شد که این آنتی‌بیوتیک پاتوژن‌ها را با موفقیت حذف می‌کند بدون آن‌ که در اثر جهش پاتوژن‌ها، مقاومتی در برابر این آنتی‌بیوتیک ایجاد شود. این امر باور قدیمی که بیان می‌داشت همه آنتی‌بیوتیک‌ها موجب مقاومت بدن در برابر آنها می‌شوند را زیر سؤال می‌برد. این کشف احتمالاً فرصت‌هایی را فراهم می‌آورد که به درمان عفونت‌های مزمن مانند سل و عفونت‌های ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) کمک می‌کند. این عفونت که مقاومت در برابر آنتی‌بیوتیک ایجاد می‌کند، هرساله میلیون ها نفر را در سراسر دنیا مبتلا می‌سازند.

امروزه محققان در جستجوی روش‌های جدیدی جهت درمان عفونت‌های غیر ویروسی هستند، زیرا گزینه‌های حال حاضر کاربرد آنچنانی ندارند. اما جای امیدواری است که این روش جدید می‌تواند موضوع مقاومت در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها را حل کند و زمینه درمان MRSA و سایر عفونت‌های مزمن را فراهم آورد.

منبع : Nature

اوقات شرعی